Tips voor het onderhouden van je auto

Het onderhouden van je auto is heel belangrijk om pech onderweg te voorkomen. Het reguliere auto-onderhoud en de reparaties die je uitvoert, verlengen de levensduur van je auto. Dit voorkomt dat je later met pech op de weg komt te staan. Allereerst is het belangrijk om de olie regelmatig te controleren. Veel mensen denken dat ze de olie alleen hoeven te controleren als het weer tijd is om de olie te verversen, maar dit klopt niet. Het is belangrijk om regelmatig de olie te controleren. Als het oliepeil te laag is, brengt dit schade toe aan de motor. Controleer daarom regelmatig de olie.

Auto-onderhoud

Controleer de koelvloeistof en de filters

Koelvloeistof zorgt ervoor dat je motor niet oververhit raakt tijdens het rijden. Als de koelvloeistof laag is, kan dit schade toebrengen aan de motor. Controleer ook de koelvloeistof voor vervuiling of afzettingen. Ook de filters vragen om een regelmatige check-up. Filters zoals luchtfilters, oliefilters en brandstoffilters helpen bij het verminderen van vervuiling en stof in de motor. Controleer daarom regelmatig de filters om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn. Filters kun je laten vervangen bij de garage, maar je vervangt ze ook gemakkelijk zelf. Zorg wel dat je de juiste filters aanschaft bij een autospeciaalzaak. 

Controleer de remmen en banden

Een van de belangrijkste onderdelen van de auto zijn de remmen. Wanneer de remmen het ineens niet meer doen, kom je in levensgevaarlijke situaties terecht. Controleer daarom regelmatig de remmen om ervoor te zorgen dat ze in goede staat zijn. Hoor je de remmen piepen? Dan is het tijd om langs de garage te gaan. De banden zorgen ervoor dat je veilig op de weg blijft rijden. Controleer regelmatig de bandenspanning en de slijtage. Als de banden te glad of te versleten zijn, moeten ze zo snel mogelijk worden vervangen.

Hoe kies je de juiste boottrailer?

Als je van plan bent om een boottrailer aan te schaffen, is het belangrijk om eerst goed na te denken over wat je precies nodig hebt. Een boottrailer is een grote aankoop, dus je wilt er zeker van zijn dat je de juiste kiest. 

boottrailer

Kies de juiste grootte 

De grootte van je trailer is afhankelijk van de grootte van je boot. Je wilt ervoor zorgen dat je trailer groot genoeg is om je boot veilig te vervoeren. Als jetrailer te klein is, kan je boot onbeheersbaar worden tijdens het vervoer. Kijk dus goed naar de afmetingen van je boot en de maat van de trailer die je overweegt. 

Kies de juiste materiaal 

Er zijn verschillende soorten materialen waaruit je een boottrailer kan kiezen. Het belangrijkste is dat de boottrailer van een stevig materiaal is gemaakt, zodat je boot veilig vervoerd kan worden. Meestal zijn boottrailers gemaakt van staal, aluminium of polyester. 

Kies de juiste functies 

Er zijn veel verschillende soorten boottrailers met verschillende functies. Als je op zoek bent naar een eenvoudige trailer, kies dan voor een trailer met enkel basisfuncties. Wil je echter een trailer met meer opties, zoals een hydraulisch systeem? Dan is het belangrijk om te kijken naar alle extra opties die je wilt hebben. 

Kies de juiste prijs 

Het is belangrijk om ook een goede prijs-kwaliteitverhouding te kiezen. Kijk goed naar de kwaliteit van de trailer die je overweegt en hoe duur hij is. Als je een kwaliteits trailer wilt hebben, kies dan voor een wat duurdere. 

Starburst

Hinderlijke lichtstrepen zien vanuit een lichtbron

Starburst, ofwel sterrensprongen, kunnen in je zicht verschijnen als iets de manier verandert waarop licht in je ogen komt. In gewoon Nederlands betekent het dan bijvoorbeeld dat je autolampen in stervorm ziet veranderen. Je scherpte van zien is dan verstoord. Mensen met de oogaandoening keratoconus hebben vaak last van starburst. Starburst valt het meest op en is het meest hinderlijk als het donker is. De lichten stralen dan stervormig uit vanuit het midden van de lichtbron. Wie last heeft keratoconus heeft dan vaak best veel moeite met autorijden en soms is het dan zelf af te raden.

Wat is keratoconus?

Keratoconus komt bij ongeveer 1 op de 400 mensen in Nederland voor. Deze oogaandoening begint met een lokale verdunning van het hoornvlies aan één oog. Hierdoor wordt het hoornvlies lokaal naar voren geduwd door de oogdruk. Zo ontstaat een uitpuiling in de vorm van een conus. Meestal ontstaat er in het andere oog ook keratoconus, maar dan dan een stuk minder sterk. In 80 procent van de gevallen is het een milde vorm. Toch kunnen de klachten al zeer ernstig zijn. Alleen bij ernstige vormen van keratoconus is deze met het blote oog te zien. De meeste mensen met keratoconus hebben daarnaast vaak ook allergieën, eczeem en/of astma.

Starbust komt in vele vormen voor

Starburst kan verschillen in grootte: de ene persoon ziet grotere starburst vormen dan iemand anders. En het kan voorkomen dat een starburst voor de ene persoon transparanter is en slechts bestaan uit fijne stralen. En voor de andere persoon is de minder transparant waardoor hij de lichtbron of lamp helemaal afdekt. Ook mogelijk is dat de starburst stralen langer in één richting wijzen dan bij een andere. Eigenlijk is het ondoenlijk om alle vormen starburst aan te geven. Ze zijn voor iedereen verschillend. De grootste gemene deler is dat starburst ronduit hinderlijk is en het gezichtsvermogen aanzienlijk aantast.

Wanneer doet starburst zich voor?

Starburst vermindert het zicht behoorlijk. En iedereen kan er last van hebben. De meeste mensen hebben het vaak niet in de gaten totdat ze erop geattendeerd worden. Als je het ontdekt, zie je het eigenlijk altijd. Zeker in het donker. Veel mensen hebben het in eerste instantie niet in de gaten, omdat het zich geleidelijk aan voordoet. Mensen die de oogaandoening keratoconus hebben, merken het soms ook niet meteen, maar naarmate de oogaandoening zich ontwikkelt, is er geen ontkomen meer aan.

Starbust ook overdag mogelijk?

De vraag hierboven stellen, is hem eigenlijk ook meteen beantwoorden. Ja, starburst overdag zien behoort tot de mogelijkheden. Op een donkere, grijze dag, als de auto’s met de lampen aan rijden, komt het veel voor. Uiteraard doet het zich dus minder voor op heldere dagen, omdat het zonlicht de pupil in het oog dan kleiner maakt, waardoor het gezichtsvermogen algemeen verbetert. Sommige mensen met keratoconus en starburst zeggen overigens dat ze ook overdag last hebben met autorijden door bijvoorbeeld dubbelcontouren, wazig zien en verlies van contrastgevoeligheid. Zelfs bij de beste lichtomstandigheden.

Heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Stel je vragen ons gerust via het contactformulier.

Veelgestelde vragen over motor theoriecursus

De handige motor theoriecursus

Kun je niet wachten om zomers lekker met de motor te gaan touren? Voordat het zover is, moet je eerst je motor rijexamen halen. Als eerst doe je je theorie examen, dit is voor veel jongeren het minder leuke gedeelte van het examen. Zodra dit behaald is ga je voor je praktijk examen. Om het leren van jouw theorie examen makkelijker te maken, kun je een handige motor theoriecursus volgen! Maak jouw theorie examen minder spannend en bereid jezelf goed voor. Maak het jezelf makkelijker door een motor theoriecursus te doen!

Duur van de cursus

Maar hoelang duurt een motor theoriecursus? Een theoriecursus duurt een volle dag. Op deze dag wordt je klaargestoomd voor jouw theorie examen. Ook als je last hebt van ADHD, dyslexie of faalangst ligt het motor theorie examen binnen handbereik. De meeste theorie cursussen beschikken over uitstekende docenten die het leren een stuk makkelijker maken.

Theoriecursus volgen met dyslexie

Het kan zo zijn dat je met een heleboel vragen zit. Wij beantwoorden deze vragen graag voor je. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen of je de theoriecursus ook kunt volgen als je dyslexie hebt. Dit kan zeker! De professionele docenten zijn ingespeeld op cursisten met dyslexie, ADHD, faalangst of leerproblemen.

Minimumleeftijd om cursus af te leggen

De minimum leeftijd voor het halen van theorie examen is 16 jaar. Je zou eventueel op je 15e de theoriecursus kunnen volgen, zolang je maar minimaal 16 jaar bent op het moment dat je je motor theorie examen aflegt. Daarom is het verstandig om toch te wachten totdat je 16 jaar oud bent. Dan kun je de cursus en het examen snel achter elkaar doen. Dit verhoogt de kans op slagen flink.

Bereid jezelf goed voor op het examen

Om jezelf goed voor te bereiden is het nemen van de motor theoriecursus een verstandige keus. Door jezelf goed voor te bereiden haal je bij jezelf veel stress weg en kun je makkelijker in een keer slagen! Voor meer informatie kijk je op deze website. Wil je graag jouw ervaringen met het doen van een motor theoriecursus of motor rijexamen delen? Laat het ons weten!

Rijbewijs binnen, tijd voor je eerste auto

Eindelijk je rijbewijs op zak

Je kan niet wachten om je eigen auto te kopen! Maar om dit te kunnen doen, moet je eerst wel het rijbewijs op zak hebben. Met de hulp van een goede rijschool in Brabant heb je in een mum van tijd je theorie en praktijk examen behaald en kun je eindelijk op zoek naar je allereerste auto! Maar welke auto’s zijn eigenlijk geschikt voor de beginner? In dit blog kijken we naar welke type auto handig is.

Een tweedehands auto

Wanneer je net de weg op gaat, is het aanschaffen van een goedkope en zuinige tweedehands auto de beste optie. Nieuwe auto’s zijn voor de meeste beginners nog onbetaalbaar. En daarnaast kan een gloednieuwe auto extra spannend zijn om mee te rijden, omdat deze auto nog helemaal geen gebruikssporen heeft. Met een tweedehands auto is er minder druk, en daarom is het makkelijker de weg op te gaan. Je maakt je veel minder zorgen over een krasje op je auto. Natuurlijk is het de bedoeling om dit te vermijden.

Goedkoop én betrouwbaar

Een voorbeeld van een goedkope en betrouwbare auto is de oudere Suzuki Alto, bijvoorbeeld van rond het jaar 2000. Deze auto’s zijn op veel plekken nog te koop voor een hele degelijke prijs. Doordat dit type auto simpel maar sterk gebouwd is, kan hij vaak nog jaren mee. Ook komt de Alto in verschillende kleuren lak en daarbij is hij heel zuinig vanwege zijn geringe formaat. Kijk vooral een keer op Marktplaats of een andere betrouwbare tweedehands website voor goedkope maar betrouwbare auto’s.

Neem de beste kenner met je mee

Heb je een auto op het oog? Neem bij het kijken en kopen van jouw tweedehands auto altijd wel een kenner mee. Vaak kunnen zij goed zien of de auto’s nog in goede staat zijn en of ze de vraagprijs ook waard zijn. Probeer geen auto’s te kopen waar roest op zit, dit is vaak einde verhaal voor de auto. Maar voordat je op zoek gaat naar jouw allereerste auto moet je natuurlijk ook de rijbewijs op zak hebben! Wij kunnen zeker deze rijschool in Brabant aanraden! Heb je vragen of wil je graag meer weten over tweedehands auto’s? Neem dan snel contact met ons op.

aanbieding motorrijbewijs

Stappen die nodig zijn om je motorrijbewijs te halen

Behalen van een motorrijbewijs

Overweeg je om op een motor te rijden? Je kunt alleen motorrijden met een geldig motorrijbewijs. Natuurlijk, want dat is de veiligste manier om aan het verkeer deel te nemen. Motorrijbewijzen zijn onderverdeeld in drie typen: A1, A2 en A. Welke voor jou geldt hangt af van je leeftijd, want dat bepaalt hoe zwaar je motor kan zijn. In alle gevallen moet je minimaal 17 jaar oud zijn om motorrijles te volgen. Houd er rekening mee dat je ook in het bezit moet zijn van een theoriecertificaat motor (theoriecertificaat A) of een rijbewijs voor een auto (rijbewijs B) om met motorrijles te beginnen. Lees in dit blog wat je moet doen om een motorrijbewijs te halen.

Theorie examen

Het theorie-examen is een must als je je motorrijbewijs wilt halen. De theorie wordt door het CBR op een van hun locaties afgenomen. Vanaf 17 jaar mag je het CBR theorie examen afleggen. Maak je zich geen zorgen, want het theorie-examen is hetzelfde voor type A1, A2 en A. Dit betekent dat het geldig blijft, ook als je naar een ander type licentie wilt overschakelen. Als je het CBR theorie-examen haalt, is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig. Uiteraard is een beetje studeren vereist. Je kunt gebruik maken van de verschillende online studiegidsen, of doe het lekker old-school en koop een studieboek.

Praktijkexamens motorrijbewijs
Net als de theorie wordt ook het praktijkexamen van het motorrijbewijs afgenomen door het CBR. Om dit examen af te leggen, moet je echter minimaal 18 jaar oud zijn. Er zijn twee modules tijdens het praktijkexamen die je moet halen om je rijbewijs te kunnen behalen: Voertuigbeheersing (AVB) waar je motorische vaardigheden worden getoetst en Verkeersdeelname (AVD) waarbij je gedurende 35 minuten veilig en zelfstandig moet rijden. De examinator controleert of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers en neemt daarbij op:

  • Inhalen
  • Kijkgedrag
  • In- en uitvoegen
  • Of je goed voorrang verleent
  • Rijden op kruispunten en rotondes

Aanbieding motorrijbewijs

Ben je geslaagd voor jouw examen? Proficiat! Om je daadwerkelijke motorrijbewijs te ontvangen, moet je deze aanvragen en betalen bij het gemeentehuis. Je hebt een recente pasfoto in kleur en een geldig legitimatiebewijs nodig. Hierna ben je de trotse bezitter van een motorrijbewijs welke 10 jaar geldig is. Het krijgen van een motorrijbewijs kan duur zijn, dus het is goed om aanbiedingen voor motorwijbewijzen in de gaten te houden. Zo hoeft het niet veel geld te kosten en scheur jij binnen de kortste keren weg op je motor! Heb je zelf tips voor aanbiedingen voor een motorrijbewijs? Neem contact met ons op en laat het ons weten!

Tips voor rijden met ijzel

Ondanks ijzel veilig de weg op

Bij winterse temperaturen kan er ijzel ontstaan, waardoor het wegdek glad wordt. Dit vraagt extra oplettendheid, want ijzel kan ongelukken veroorzaken. Moet je de weg op, maar durf je het vanwege de gladheid niet zo goed aan? Neem dan geen onnodig risico en bestel een taxi. Voor iedereen die wel zelf rijdt, geven wij een paar tips.

Houd afstand

De belangrijkste tip is: houd voldoende afstand van de auto’s om je heen, bij voorkeur 4 seconden. Blijf ook goed vooruitkijken. Dit geeft je genoeg tijd en ruimte om te reageren, wanneer een auto voor je plotseling remt of in een slip raakt. Pas indien nodig ook je snelheid aan en wees extra voorzichtig bij het invoegen.

Hoe moet je veilig remmen?

Moet je een noodstop maken? Rem hard! Druk hierbij tegelijkertijd je rem en koppeling in, dan treedt het antiblokkeersysteem, de ABS, in werking. De ABS zorgt ervoor dat je wielen blijven draaien. Op deze manier kan je blijven sturen. Het kan zijn dat je rempedaal gaat trillen of rare geluiden maakt als je dit doet. In sommige gevallen kan je beter helemaal niet remmen, bijvoorbeeld in bochten. Laat in plaats daarvan op tijd je gas los om vaart te minderen.

Optrekken in de tweede versnelling

Soms kan het optrekken vanuit stilstand leiden tot slippartijen. Om dit te voorkomen kan je optrekken in de tweede versnelling. Geef hierbij heel weinig gas en laat de koppeling langzaam opkomen.

Wat als het mis gaat?

Voel je dat je auto geen grip meer heeft? Probeer dan vooral rustig te blijven. Ga niet snel bijsturen. Je kunt beter rustig je stuur in de goede richting draaien terwijl de auto glijdt. Zodra je weer grip hebt, rijd je direct weer de goede kant op. Probeer ook niet naar de andere weghelft te sturen, maar naar de vangrail. Hiermee is de kans groter dat je auto in de goede richting blijft rijden.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig en goed voorbereid de weg op kan. Dus zijn er nog andere situaties op de weg waar jij graag tips voor zou willen? Neem dan gerust contact met ons op en laat het ons weten!

Top 5 duurste schade aan een auto

Altijd veilig op de weg

Een van de redenen dat het belangrijk is om lessen te volgen bij een goede autorijschool, is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je veilig de weg op gaat. Betrokken raken bij een auto ongeluk kan namelijk desastreuze gevolgen hebben. In het minst erge geval, moet je voor je kapotte auto op zoek naar een inkoop bedrijf. Echter zijn het niet alleen ongelukken die schade aan je auto op kunnen leveren, ook het dagelijkse gebruik heeft een effect op je voertuig, en na verloop van tijd is hij gewoon ‘op’. Maar wat zijn eigenlijk de 5 duurste vormen van schade aan je auto?

5. Kapotte schokbrekers

De schokbrekers van je auto kunnen onder andere kapot gaan door het rijden over verkeersdrempels en andere verkeersremmers. Vooral als je hier iets te hard overheen gaat, kan dit kapotte schokbrekers tot gevolgen hebben. Je herkent deze schade wanneer je auto op oneffen wegen de neiging heeft naar buiten te glijden, of wanneer je auto na een drempel op en neer blijft gaan. Dan is het nodig om naar de garage te gaan. De schade? Tussen de €500 en €1500.

4. Kapotte versnellingsbak

Wanneer je vreemde geluiden hoort als je schakelt, of als je toerental erg hoog oploopt, kan het zijn dat je versnellingsbak kapot is. In dat geval kan er een lekkage zijn, of de olie van de transmissie is niet op pijl. Dit kan komen doordat de olie van de auto in het verleden veel te weinig vervangen is. De schade? Tussen de €500 en €2500.

3. Kapotte brandstofpomp

Een slecht werkende brandstofpomp levert onvoldoende druk. Dit kan storingen veroorzaken. Het is belangrijk om snel naar de garage te gaan, want je motor kan er slecht van gaan lopen, en in sommige gevallen zelfs helemaal mee stoppen. Een defecte brandstofpomp kan onder andere veroorzaakt worden door vervuilde of verkeerde brandstof. De schade? Tussen €1000 en €7500.

2. Gebroken distributieriem

De distributieriem of de ketting is het hart van de motor. Wanneer je een distributieriem hebt zul je hem regelmatig een keer moeten laten vervangen. Als je dit niet doet kan hij breken waardoor de motor vastloopt. Naast duur is dit ook ontzettend gevaarlijk. De schade? Tussen de €1000 en €10.000.

1. Defecte automatische transmissie

De duurste schade die je aan je auto op kan lopen is schade aan de automatische transmissie. Deze zit namelijk ontzettend ingewikkeld in elkaar. We raden je dan ook af om er zelf aan te gaan sleutelen. Hoor je een geluid aan je auto dat je niet herkent? Blijf er dan niet mee doorrijden! In veel gevallen hoeft er namelijk alleen een afstelling uitgevoerd te worden, of moet de transmissie gereinigd worden. Anders moet je bij een defecte automatische transmissie flink in de buidel tasten. De schade? Tussen €2000 en €7500.

Zo kies je de juiste rijschool in Eindhoven

Tips voor het kiezen van een rijschool

Wanneer je op zoek gaat naar een rijschool in Eindhoven, dan wordt je overspoeld door alle opties. Hoe zoek je daar dan de juiste rijschool tussen uit? Rijschooltest geeft je graag een aantal tips om de meest geschikte rijschool voor jou te selecteren. Lees snel verder!

Tip 1: De beste rijschool is niet altijd de goedkoopste

Natuurlijk is het verleidelijk om de prijzen van de verschillende rijscholen te gaan vergelijken en de goedkoopste uit te kiezen. Toch ben je bij een goedkope rijschool niet altijd goedkoper uit. Het kan namelijk bij een goedkopere rijschool voorkomen dat de kwaliteit van de lessen lager ligt, waardoor je meer lessen nodig hebt. Ook kan het gebeuren dat je helemaal niet tevreden bent over je rijschool, waardoor je naar een andere rijschool moet overstappen. Ook dat kost een hoop geld.

Tip 2: Bekijk het slagingspercentage

Het slagingspercentage is een goede indicatie van de kwaliteit van de rijschool. Het landelijke gemiddelde slagingspercentage is vijftig procent, maar kijk ook naar het gemiddelde slagingspercentage op de plaats waar je gaat afrijden. Het slagingspercentage is een indicatie, maar het zegt natuurlijk niet alles. Houd daarom ook rekening met de andere tips die wij in dit blog benoemen!

Tip 3: Lees reviews

Heb je een rijschool op het oog? Zoek dan op internet naar eerdere ervaringen van mensen die bij deze rijschool les hebben gehad. Zo kom je erachter hoe andere mensen de rijschool hebben ervaren. Ook kun je natuurlijk rondvragen bij vrienden en familie of zij misschien ervaring hebben met de rijschool die jij op het hoog hebt.

Tip 4: Neem een proefles

Veel goede rijscholen bieden een gratis proefles aan. Wij raden je aan om gebruik te maken van deze kans! Tijdens deze proefles kun je de instructeur leren kennen en natuurlijk een heleboel vragen stellen. Handige vragen om te stellen zijn:

  • Krijg ik een vaste instructeur of wisselt dat per les?
  • Wat gebeurt er als mijn vaste instructeur ziek is?
  • Welke lesmethode gebruikt deze rijschool?
  • Hoeveel uur kan ik per week lessen?

Je kunt de instructeur ook vragen of hij de tijd kan nemen om in gesprek te gaan met bijvoorbeeld je ouders.

Gratis motor theoriecursus in corona tijd

Volg je theoriecursus ook tijdens de corona crisis

Vanwege het corona virus heeft de regering aan de inwoners van Nederland gevraagd om zoveel mogelijk aan sociale onthouding te doen en ten aller tijde anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Daardoor is de horeca gesloten, werken mensen zoveel mogelijk thuis en zijn alle evenementen afgelast. Was jij aan het lessen voor je motorrijbewijs? De praktijklessen gaan helaas niet meer door, maar gelukkig kun je nog wel gewoon een theoriecursus motor volgen. Rijschooltest vertelt je meer!

Volg gratis een theoriecursus online

Was je net begonnen met je motorrijlessen en kunnen die nu niet meer doorgaan vanwege de corona crisis? Niet getreurd! Wij vonden een rijschool die elke dinsdagavond een gratis online motorcursus aanbiedt via Zoom. Zoom is een gratis programma waarmee je online kunt videobellen zonder dat je er software voor hoeft te downloaden, je klikt simpelweg op het linkje en je theoriecursus kan beginnen! Deze cursus kost normaal gesproken honderd euro, maar omdat deze rijschool iedereen graag een hart onder de riem wil steken in deze moeilijke tijd, wordt de cursus nu tijdelijk gratis aangeboden.

Goed voorbereid je theorie-examen tegemoet

Wil jij graag binnenkort lekker door de natuur gaan rijden met je motor? Daarvoor moet je eerst een praktijkexamen en een theorie-examen afleggen. Helaas heeft het CBR alle examens uitgesteld tot ten minste 28 april, wanneer ze weer gaan beginnen met het afnemen van examens dat is afhankelijk van de voorschriften van het RIVM. Toch kan het absoluut geen kwaad om deze theoriecursus voor je motor vast te gaan volgen, zo kom jij beslagen ten ijs en haal je zonder problemen het motor theorie-examen!

Thuis je motor theoriecursus volgen

Hoe gaat zo’n theoriecursus nou precies in zijn werk? Wanneer je je inschrijft via het formulier op de site van de rijschool, krijg je per mail een link toegestuurd waarmee je op dinsdagavond deel kunt nemen aan de videoconferentie waar de theoriecursus voor de motor wordt gegeven. Je volgt de cursus dus gewoon vanuit huis vanaf je computer of je mobiele telefoon. Wil je graag meedoen aan deze motor theoriecursus of heb je nog vragen voor de rijschool? Klik dan op het linkje in dit artikel. Wij wensen je alvast heel veel succes met het halen van je theorie-examen!