Zo vind je een betrouwbare rijschool

Vele rotte appels

Ben je op zoek naar een rijschool in bijvoorbeeld Amsterdam? Dan struikel je over de rijscholen. Helaas zitten tussen al die autorijscholen vele rotte appels. Onbetrouwbare rijscholen die jou in veel te weinig lessen en zonder goede begeleiding naar het praktijkexamen sturen. Het is dan ook niet zo vreemd dat het gemiddelde slagingspercentage de laatste jaren op 50% blijft steken. Wij zochten voor je uit hoe je een rijschool in Amsterdam vindt die jou op een veilige en verantwoorde manier aan een rijbewijs helpt.

Wat heeft een leerling nodig?

Natuurlijk, elke leerling is anders. Maar gemiddeld mag gesteld worden dat er zo’n 40 lessen nodig zijn om goed opgeleid naar het praktijkexamen te kunnen. Meestal kan iemand na dit aantal lessen echt volledig zelfstandig, veilig en alert auto rijden. Word je eerder al naast een examinator gezet? Dan is de kans erg groot dat je niet slaagt voor het examen. Met als gevolg: onzekerheid over je rijvaardigheid, vele extra kosten en wellicht minder zin in autorijden! Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Kies daarom voor een rijschool die jou écht goed begeleid naar dat roze papiertje.

Zo vindt je een goede rijschool in Amsterdam

Bij het zoeken naar een goede rijschool in Amsterdam, is het belangrijk de volgende punten in je achterhoofd te houden:

 • Is de rijschool aangesloten bij een branchevereniging?
 • Werken ze met een gedegen en bewezen lesmethode?
 • Kan ik eventueel deelnemen aan een faalangst-examen?
 • Beschikt de rijschool over een vaste instructeur en lesauto?
 • Staat de rijschool goed bekend (bij vrienden) in Amsterdam?

Kun je bij een rijschool alle bovenstaande punten met ‘ja’ beantwoorden? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een betrouwbare partij. Ook kan het verstandig zijn de slagingspercentages van rijscholen te bekijken. Zo vonden wij een rijschool in Amsterdam met een slagingspercentage van maar liefst 85%! Dat biedt toch wel veel meer zekerheid en comfort dan die schamele 50%!

Vertrouwen op jezelf

De laatste tip die wij je kunnen geven als je op zoek bent naar een goede rijschool in Amsterdam is: luister goed naar jezelf. Behoef je een theoriecursus? Meld je daarvoor aan. Wil jij een Tussentijdse Toets maken om te controleren waar je nog extra in moet trainen? Volg die rijtest. Laat je vooral niet van je eigen plan afleiden. Volg vooral ook eerst een gratis proefles bij een rijschool. Dan weet je meteen of je je op je gemak voelt bij de instructeur. Succes met het zoeken naar een geschikte rijschool in Amsterdam!

Tips om een nieuwe auto te financieren

Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Veel mensen kiezen voor een occasion, omdat dit vaak aanzienlijk voordeliger is dan een compleet nieuwe auto. De kwaliteit van een occasion hoeft echter niet minder te zijn dan de kwaliteit van een nieuwe auto. Naast de mogelijkheid om een auto te kopen kun je tegenwoordig ook voor het private leasen van een auto kiezen. Bij private lease betaal je maandelijks een vast bedrag, waarvoor je de auto van een leasemaatschappij leent. Het leasen van een auto is op de langere termijn duurder, omdat de auto geen bezit van je wordt.

Een autolening afsluiten op internet

Juist doordat een leaseauto over een langere termijn duurder is kiezen veel mensen voor de aanschaf van een nieuwe auto of een occasion. Niet iedereen heeft voldoende budget om de nieuwe auto direct te kunnen bekostigen. Dit geldt in het bijzonder voor een situatie waarbij je huidige auto plotseling kapot is gegaan. In zo’n geval kan het raadzaam zijn om een autolening af te sluiten. Een autolening afsluiten kan tegenwoordig heel eenvoudig op internet! Er zijn verschillende instanties die dergelijke leningen aanbieden. Houd er rekening mee dat er kosten aan het lenen van geld verbonden zitten.

De goedkoopste autolening berekenen

Om de goedkoopste autolening te vinden kun je eerst een van de vele vergelijkingstool gebruiken. De goedkoopste autolening berekenen wordt hiermee een stuk eenvoudiger! Er zijn verschillende websites waarop je de gewenste lening en de afbetalingstermijn op kunt geven. Op basis van de ingevoerde gegevens kan de vergelijkingstool vervolgens voor je berekenen welke autolening het meest voordelig voor je is. Nu is het zaak om de autolening af te sluiten en je nieuwe auto aan te schaffen! Voor welke auto ga jij?

Wat moet je regelen voor je nieuwe auto?

Net als bij de aankoop van een nieuwe woning dien je ook bij de aankoop van een nieuwe auto met verschillende zaken rekening te houden. Denk bijvoorbeeld allereerst aan het in orde maken van de benodigde verzekeringen voor de auto, het papierwerk voor de overname van de auto en de benodigde keuringen. In veel gevallen zal de auto al gekeurd zijn. Dit geldt in het bijzonder voor een occasion die je van een autobedrijf overneemt. Ook bij de overname van een auto van particulieren kan de auto onlangs nog gekeurd zijn. In dit geval is het vooral belangrijk om naar de verzekeringen voor de auto te kijken.

Verschillende soorten autoverzekeringen

Autoverzekeringen worden in verschillende soorten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een normale WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco of een allrisk autoverzekering. Het verschil bij deze verzekeringen zit voornamelijk in de dekking die een verzekering je biedt. In sommige gevallen zal alleen de schade die je bij anderen aanricht vergoed worden, terwijl bij een allrisk verzekering ook de schade aan je eigen auto gedekt is. Dit kan een reden zijn om voor een allrisk autoverzekering te kiezen. Anderzijds is de premie voor een allrisk autoverzekering veel hoger, dan voor bijvoorbeeld een gebruikelijke WA-verzekering.

Online autoverzekeringen vergelijken

Om te bepalen welke autoverzekering het meest voordelig voor je is, kun je een online vergelijkingstool gebruiken. Er zijn verschillende vergelijkingstools te vinden, waarbij je een aantal persoonlijke gegevens in moet voeren. Denk aan je woonplaats, het aantal schadevrije jaren wat je momenteel gereden hebt, je auto, enzovoorts. Op basis van deze gegevens wordt vervolgens berekend welke autoverzekering het meest voordelig voor je is. Controleer hierbij altijd de dekking van een verzekering. De goedkoopste verzekering is namelijk niet per definitie de beste!

Direct een autoverzekering afsluiten? Klik hier om de beste autoverzekering te vinden!

De rijschoolbranche wordt verbeterd, maar hoe?

Raakt de verkeersveiligheid in gevaar?

De laatste jaren zijn er enorm veel rijscholen bijgekomen. En helaas zijn dit niet allemaal echte, verstandige ondernemers. Zo zitten er enerzijds een hoop louche zaakjes tussen. Bij zo’n rijschool zou eigenlijk niemand rijlessen moeten volgen, maar vanwege concurrerende tarieven komt het helaas wel veel te vaak voor. Anderzijds zijn er nog de rijscholen met de beste bedoelingen, maar die het gewoon niet redden tussen de grote, bekende aanbieders. Brancheverenigingen hebben daarom de rijschoolbranche eens goed onder de loep genomen. Wat zijn de problemen nou eigenlijk? En wat is een goede rijschool nou precies?

Verschillende problemen

De brancheverenigingen van het gemotoriseerde verkeer willen de politiek blijven aandringen op het verbeteren van de rijschoolbranche. Op die manier hopen zij de louche zaakjes en de disbalans in ondernemerschap uit te bannen. Er wordt momenteel al met diverse partijen in de Tweede Kamer gesproken over het toevoegen van diverse regels. Ook al zijn de brancheverenigingen geen groot voorstander van meer bureaucratie, de situatie in de rijschoolbranche is nu wel dusdanig onzichtbaar, schimmig en onveilig dat de veiligheid van het verkeer in het geding raakt. Met het toevoegen van heldere regels moeten zowel de consumenten die rijlessen afnemen als de rijscholen die rijlessen aanbieden duidelijker en eerlijker af zijn. Bent u op zoek naar geschikte rijschool? Controleer dan goed of u te maken heeft met een bewezen, betrouwbare en betaalbare rijschool.

Draag bij aan de veiligheid op de weg

Wilt u ook rijlessen gaan volgen? Let er dan op dat u niet in louche zaakjes wordt meegetrokken. Gelukkig is met gezond verstand al snel aan te voelen of u met een gedegen rijschool van doen heeft, of dat u beter rechtsomkeer kunt maken. Een correcte rijschool is van alle markten thuis. En kan iedereen rijlessen aanbieden. De juiste rijscholen hebben namelijk hoog in het vaandel staan iedereen veilig de weg op te krijgen. En daar zijn correcte rijlessen de enige juiste basis voor. Zoek daarom een rijschool die:

 • Vele jaren ervaring heeft
 • Opfriscursussen aanbiedt
 • Flexibele lestijden hanteert
 • Gratis theoriepakket en proeflessen aanbiedt
 • Rijlessen geeft aan mensen met faalangst, ADHD, autisme e.d.

Kies voor rijlessen op maat

U ziet, als u bovenstaand controlelijstje bij de hand houdt als u een rijschool zoekt, dan vindt u geheid die ideale aanbieder. Kies niet voor zo’n louche nieuwkomer, kies voor een bewezen, betaalbare en bekende rijschool. Of u nou uw rijbewijs nog wilt halen of een opfriscursus behoeft. Ook voor u is er die ideale rijschool!

Veilig autorijden in Den Haag

Vraag jezelf eens het volgende af: wil jij een rijbewijs of wil je op een veilige manier leren autorijden bij een ervaren autorijschool? Daar zit nogal een verschil in. Je gaat veiliger en makkelijker door het verkeer als je ervaring opdoet en een goede rijopleiding hebt gehad bij een autorijschool bij jou in de buurt. Bij Autorijschool Veldkamp ben je in Den Haag en omstreken aan het juiste adres voor een veilige en verantwoorde manier van autorijden.

Rij-examen: betaling baart kunst?

Onlangs kreeg een frauderende rijexaminator negen maanden cel en een forse geldboete na fraude met rijexamens. Tegen bedragen van 500 tot 3000 euro liet de Purmerendse examinator tussen 2011 en 2014 honderden kandidaten slagen en liet het tegenover het CBR overkomen alsof er volgens de regels werd getoetst. In werkelijkheid maakte hij afspraken met autorijscholen en instructeurs over data, locaties en tijden waar de examens zouden worden afgenomen. Het ging voornamelijk om kandidaten die te kampen hadden met faalangst of meerdere keren waren gezakt voor hun rijexamen. Nadat uit onderzoek duidelijk werd welke kandidaten precies betrokken waren bij de fraude, trok het CBR onmiddellijk de rijbewijzen in.

Neem je verantwoordelijkheid in het verkeer

Je kunt je voorstellen dat bovenstaand verhaal gevaarlijke situaties op had kunnen leveren. Mensen die de voorrangsregels niet kennen, het verschil niet kennen tussen de koppeling en het gaspedaal of blokkeren door angst en gebrek aan zelfvertrouwen. Met de meest ernstige ongelukken tot gevolg. Hier moet jij als aankomend deelnemer aan het verkeer ook jouw verantwoordelijkheid in nemen. Rij-ervaring opdoen bij een erkende autorijschool kan je hierbij helpen.

Tips bij het vinden van een goede autorijschool

Je weet nu dat het belangrijk is dat je op een verantwoorde en veilige manier leert autorijden. Hieronder volgt een aantal tips bij het vinden van een goede autorijschool:

 • Neem de tijd. Kijk eens op vergelijkingssites voor slagingspercentages en reviews van andere kandidaten
 • Informeer in je omgeving naar goede autorijscholen. Wellicht kunnen vrienden en familie meer over hun ervaringen vertellen
 • Om kennis te maken met de autorijschool en instructeur kun je vaak een proefles nemen

Vraag een gratis proefles aan!

Ben jij op zoek naar een goede autorijschool in de omgeving van Den Haag? En wil jij op een verantwoorde manier leren autorijden? Neem dan contact op met Autorijschool Veldkamp! Bel ons op 015-8878807 en vraag een gratis proefles aan. Hopelijk zien wij je snel bij Autorijschool Veldkamp!

Rijschoolbranche lanceert eigen vergelijkingswebsite

Minister Schultz van Haegen lanceerde gisteren een zogenaamd onafhankelijke vergelijkingswebsite: de Rijscholenkiezer. De website is ontwikkeld in samenwerking met het CBR en de grotere branche organisaties. Wij begrijpen de aanleiding, maar wij begrijpen niet waarom de Minister medewerking verleend aan plagiaat en oneerlijke concurrentie.

Slechte rijscholen

Alle instanties maken zich steeds meer zorgen over de slechte kwaliteit in de rijschoolbranche. De minister vindt het belangrijk dat jongeren een eerlijke keuze kunnen maken en ze lopen nu veel risico. Rijscholen stunten met tarieven en zijn niet altijd even eerlijk.

Plagiaat en oneerlijke concurrentie

Wij roepen dat ook al jaren, maar wat we niet goed vinden dat de Nederlandse overheid nu brancheorganisaties helpt terwijl er gewoon een toezichthoudende instantie is namelijk het CBR. Die moet gewoon zijn werk beter doen.

Via onze website kan je al rijscholen vergelijken en wij zijn wel volkomen onafhankelijk. Ook onze concullega van het rijschoolregister vindt het maar niets. Zij overwegen zelfs een rechtszaak te beginnen. Waarom de overheid daarom zijn eigen website gaat lanceren, daar begrijpen wij niets van.

 

Van bijstand naar Rijschool

In de Telegraaf vandaag een artikel over de wildgroei in rijscholen. Het UWV stimuleert bijstandgerechtigden een rijschool te beginnen en deze kunnen dus met steun vanuit de bijstand aan de slag. In totaal zijn er nu zo’n 15.ooo instructeurs terwijl er eigenlijk maar werk is voor 8.000. Het aantal rijscholen is in amper 6 jaar tijd gegroeid van 5.323 tot 8.177. Het gevolg is dat zowel de tarieven als de kwaliteit van rijscholen enorm onder druk staan.

Hevige concurrentie nadelig voor consument

Doordat er gewoonweg te veel rij instructeurs zijn en te weinig werk is, is de concurrentie hevig. Dat lijkt mooi want daardoor dalen de prijzen van rijlessen. Maar helaas is het tegenovergestelde het geval. De vaak jonge consument laat zich alleen door de prijs leiden. Maar is vaak duurder uit. Dat komt doordat:

 • rijscholen vaker failliet gaan en de leerling dan naar zijn voorschot kan fluiten
 • de prijs per les misschien wel goedkoop is, maar er meer lessen nodig zijn
 • er vaker opnieuw het examen moet worden gedaan dan nodig is

Hoe wegwijs worden uit het aanbod?

Dan is de vraag hoe je dan moet kiezen uit het totale aanbod. De Bovag controleert haar leden op kredietwaardigheid en op het feit of ze een online beoordelingssysteem hebben. De ANWB controleert in het geheel niet. Op de website van het CBR kan je controleren wat het slagingspercentage is. Dit alles is in de praktijk onvoldoende om een goede keuze te maken. Vandaar ook dat we iedereen aanraden om eerst een rijtest af te leggen! Lees hier meer over de rijschooltest en de werkwijze.

 

Bijna 60% zakt voor theorie

In de Telegraaf stond afgelopen weekend te lezen dat nog maar 39,3% het theorie examen voor het rijbewijs in 1 keer haalt. Begin 2000 was dat nog 55%. De branche organisatie Bovag denkt dat het onder andere wordt veroorzaakt door de wildgroei aan rijscholen. Het CBR geeft echter aan dat de theorievragen flink zijn veranderd als gevolg van mogelijke fraude. Er waren namelijk gevallen bekend waarbij partijen beweerden over de vragen van het CBR te beschikken. Fraude is nu zeker niet meer mogelijk. Leerlingen moeten een boek van 250 pagina’s doorspitten en moeten het examen echt begrijpen om te kunnen slagen.

Rijscholen ANWB dreigen failliet te gaan

De ANWB heeft een franchise organisatie waarbij rijschoolhouders zich tegen betaling kunnen aansluiten. Afgelopen maand maakte de Metro melding van een dreigend faillissement onder rijschoolhouders van de ANWB. Als redenen voor de financiële problemen, noemen de rijschoolhouders de afdracht van 10% van de inkomsten, de economische crisis die een prijsdruk veroorzaakt en de grote toestroom van nieuwe rijschoolhouders die vaak beneden de kostprijs werken.

Franchiseformule ANWB

Op de website van de ANWB kan je lezen hoe je franchisenemer kan worden van de ANWB. Om franchisenemer te worden moet je een eenmalige fee van maar liefst 10.000 euro betalen en daarna 10% van je omzet afdragen. Bovendien moet je investeren in een bedrijfspand en lesauto’s. Als tegenprestatie biedt de ANWB ondersteuning een sterk merk en een stroom aan klanten. Om die klanten blijkt het de franchisenemer vaak te doen, maar dat blijkt nu flink tegen te vallen. De kosten kunnen vaak niet meer worden betaald met een dreigend faillissement tot gevolg.

Franchisenemers vallen eigen merk af

Het dalende marktaandeel van de ARO (ANWB Rij Opleiding) en de financiële problemen zorgen ervoor dat menig franchisenemer het eigen merk afvalt. De ANWB kan alleen maar met aanbiedingen stunten en neemt te veel incapabele mensen aan zo valt in hetzelfde artikel in de Metro te lezen. Niet slim van de ANWB en de franchisenemers die in deze tijd juist de handen ineen moeten slaan om de kwaliteit te verbeteren. Door goede service en kwaliteit kan de ANWB zich misschien wel onderscheiden van de tientallen nieuwe instromers onder rijscholen die met de prijzen stunten.