Over ons

Edwin SchreversMijn naam is Edwin Schrevers en ik ben de initiatiefnemer en beheerder van de Rijschooltest. Ik ben deze website begonnen als “ervaringsdeskundige”. Ik ben helaas bij een aantal verschillende rottige rijschoolhouders terecht gekomen toen ik mijn rijbewijs wilde halen. Dat heeft mij veel geld gekost en erger nog tijd en frustratie. Mijn rijbewijs heb ik nu en ik heb er een ideaal aan overgehouden: ik wil de rijschoolwereld verbeteren!

Waarom de rijschooltest?

Als leerling of ouders van leerlingen, heb je natuurlijk niet zo in de gaten dat de kwaliteit van de rijscholen flink verschilt. Echter rijschoolhouders worden niet gecontroleerd oor een onderwijsinspectie of andere instantie. Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) schrijft rijschoolhouders in op basis van een KVK inschrijving en een  instructeursbewijs (WRM-bevoegdheidspas). Deze criteria zijn helemaal niet zo streng, wat wel wordt bewezen door de enorme toestroom aan nieuwe rijscholen waarover je hier meer kan lezen. Het CBR houdt wel het slagingspercentage bij, maar dat zegt niets over de kwaliteit. Misschien heb je bij de een rijschool maar 10 lessen nodig en bij de andere 100. En dat scheelt nogal in de kosten. En daarom heb ik de Rijschooltest opgericht.

Wat is de rijschooltest?

De rijschooltest is voortgekomen uit de behoefte van rijscholen om een gemeenschappelijk online marketing platform te realiseren. Rijscholen kunnen via dit initiatief  gemakkelijker hun rijschool onder het voetlicht brengen. Leerlingen kunnen vrijblijvend kennismaken met rijscholen om zo een goede keus te maken uit gekwalificeerde rijscholen. Zowel goede rijscholen als leerlingen hebben er dus baat bij.

Hoe werkt de rijschooltest?

Leerlingen kunnen via deze website een gratis rijschooltest aanvragen. Deze test is meer dan een proefles. Op basis van de gratis rijtest, kan de rijschoolhouder inschatten hoeveel lessen jij nodig hebt. De test wordt volgens een vast stramien doorlopen zodat je weet waar je aan toe bent. Na de test ben je vrij om al of niet van het aanbod van de rijschool gebruik te maken. Zodra jij je aanmeldt, zoeken wij een rijschool bij jou in de buurt die jou de rijschool kan aanbieden. Lees hier meer over onze werkwijze.

Deelnemende rijscholen

Aan het initiatief van de rijschooltest nemen rijscholen in verschillende plaatsen en regio’s deel. In totaal nemen ruim 300 rijscholen deel aan de Rijschooltest. Er is altijd wel een rijschool bij jou in de buurt, die via onze website een gratis rijschooltest aanbiedt. Niet alle rijscholen mogen zomaar deelnemen aan de rijschooltest. Deelnemende bedrijven worden gescreend op:

  • hun slagingspercentage;
  • hun bevoegdheden tot lesgeven;
  • de professionaliteit van de rijschool;
  • lidmaatschap van een branche organisatie
  • het kunnen verleggen van goede referenties.

Daarnaast een controle voor aanmelding worden de rijscholen regelmatig geëvalueerd aan de hand van enquêtes onder aanvragers van de rijschooltest.