aanbieding motorrijbewijs

Stappen die nodig zijn om je motorrijbewijs te halen

Behalen van een motorrijbewijs

Overweeg je om op een motor te rijden? Je kunt alleen motorrijden met een geldig motorrijbewijs. Natuurlijk, want dat is de veiligste manier om aan het verkeer deel te nemen. Motorrijbewijzen zijn onderverdeeld in drie typen: A1, A2 en A. Welke voor jou geldt hangt af van je leeftijd, want dat bepaalt hoe zwaar je motor kan zijn. In alle gevallen moet je minimaal 17 jaar oud zijn om motorrijles te volgen. Houd er rekening mee dat je ook in het bezit moet zijn van een theoriecertificaat motor (theoriecertificaat A) of een rijbewijs voor een auto (rijbewijs B) om met motorrijles te beginnen. Lees in dit blog wat je moet doen om een motorrijbewijs te halen.

Theorie examen

Het theorie-examen is een must als je je motorrijbewijs wilt halen. De theorie wordt door het CBR op een van hun locaties afgenomen. Vanaf 17 jaar mag je het CBR theorie examen afleggen. Maak je zich geen zorgen, want het theorie-examen is hetzelfde voor type A1, A2 en A. Dit betekent dat het geldig blijft, ook als je naar een ander type licentie wilt overschakelen. Als je het CBR theorie-examen haalt, is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig. Uiteraard is een beetje studeren vereist. Je kunt gebruik maken van de verschillende online studiegidsen, of doe het lekker old-school en koop een studieboek.

Praktijkexamens motorrijbewijs
Net als de theorie wordt ook het praktijkexamen van het motorrijbewijs afgenomen door het CBR. Om dit examen af te leggen, moet je echter minimaal 18 jaar oud zijn. Er zijn twee modules tijdens het praktijkexamen die je moet halen om je rijbewijs te kunnen behalen: Voertuigbeheersing (AVB) waar je motorische vaardigheden worden getoetst en Verkeersdeelname (AVD) waarbij je gedurende 35 minuten veilig en zelfstandig moet rijden. De examinator controleert of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers en neemt daarbij op:

  • Inhalen
  • Kijkgedrag
  • In- en uitvoegen
  • Of je goed voorrang verleent
  • Rijden op kruispunten en rotondes

Aanbieding motorrijbewijs

Ben je geslaagd voor jouw examen? Proficiat! Om je daadwerkelijke motorrijbewijs te ontvangen, moet je deze aanvragen en betalen bij het gemeentehuis. Je hebt een recente pasfoto in kleur en een geldig legitimatiebewijs nodig. Hierna ben je de trotse bezitter van een motorrijbewijs welke 10 jaar geldig is. Het krijgen van een motorrijbewijs kan duur zijn, dus het is goed om aanbiedingen voor motorwijbewijzen in de gaten te houden. Zo hoeft het niet veel geld te kosten en scheur jij binnen de kortste keren weg op je motor! Heb je zelf tips voor aanbiedingen voor een motorrijbewijs? Neem contact met ons op en laat het ons weten!