Veilig de weg op met goede auto en aanhanger verlichting

Veilig autorijden

Wanneer je veilig de weg op wilt is het niet alleen belangrijk dat je je praktijkexamen haalt en je de verkeersregels kent, maar je moet er ook voor zorgen dat je auto helemaal veilig is. Goede auto en aanhanger verlichting is hier een belangrijk onderdeel van. Heb jij je nieuwe auto, en wil je hier nu de weg mee op? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten met betrekking tot de auto en aanhanger verlichting. Wij vertellen er graag meer over.

Het vervangen van de autoverlichting

Kun je eigenlijk zelf je auto en aanhanger verlichting vervangen? In de meeste gevallen is het antwoord op deze vraag ja. Er zijn standaard maten voor koplampen, zoals H1, H4 en H7. In het instructieboekje van je auto staan alle specificaties, waaronder het type lamp dat je nodig hebt. Bij sommige moderne auto’s is het echter nodig om bepaalde onderdelen te demonteren als je de lamp wilt vervangen. Wij raden aan om dat niet zelf te doen, maar om je auto in dat geval naar de garage te brengen. Heeft je auto xenonlampen? Ook dan raden we af om er zelf mee aan de slag te gaan.

Past de aanhanger verlichting altijd?

De aanhanger verlichting kun je wel gewoon zelf vervangen. Let hierbij op het verschil tussen de 7-polige en de 13-polige aansluiting. Een 7-polige verlichting heeft alleen de basis, zoals de knipperlichten en de remlichten. Met een 13-polige verlichting kan de aanhanger verlichting echter meer, en kun je bijvoorbeeld ook met je aanhanger gebruik maken van de achteruitrijverlichting en het mistachterlicht. Nu kan het voorkomen dat je auto een 13-polige aansluiting heeft, terwijl je aanhanger slechts een 7-polige aansluiting heeft (of andersom). In dat geval heb je een speciale adapter nodig om je auto en aanhanger verlichting op elkaar aan te sluiten. De aanhanger verlichting werkt dan als 7-polige aansluiting.

Goede kwaliteit auto en aanhanger verlichting kopen

Kortom, je kunt de auto en aanhanger verlichting goed zelf vervangen, als je maar let op de specificaties! Wij raden je wel aan om altijd op zoek te gaan naar een betrouwbaar verkooppunt, waar ze auto en aanhanger verlichting van hoge kwaliteit verkopen.