Top 5 duurste schade aan een auto

Altijd veilig op de weg

Een van de redenen dat het belangrijk is om lessen te volgen bij een goede autorijschool, is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je veilig de weg op gaat. Betrokken raken bij een auto ongeluk kan namelijk desastreuze gevolgen hebben. In het minst erge geval, moet je voor je kapotte auto op zoek naar een inkoop bedrijf. Echter zijn het niet alleen ongelukken die schade aan je auto op kunnen leveren, ook het dagelijkse gebruik heeft een effect op je voertuig, en na verloop van tijd is hij gewoon ‘op’. Maar wat zijn eigenlijk de 5 duurste vormen van schade aan je auto?

5. Kapotte schokbrekers

De schokbrekers van je auto kunnen onder andere kapot gaan door het rijden over verkeersdrempels en andere verkeersremmers. Vooral als je hier iets te hard overheen gaat, kan dit kapotte schokbrekers tot gevolgen hebben. Je herkent deze schade wanneer je auto op oneffen wegen de neiging heeft naar buiten te glijden, of wanneer je auto na een drempel op en neer blijft gaan. Dan is het nodig om naar de garage te gaan. De schade? Tussen de €500 en €1500.

4. Kapotte versnellingsbak

Wanneer je vreemde geluiden hoort als je schakelt, of als je toerental erg hoog oploopt, kan het zijn dat je versnellingsbak kapot is. In dat geval kan er een lekkage zijn, of de olie van de transmissie is niet op pijl. Dit kan komen doordat de olie van de auto in het verleden veel te weinig vervangen is. De schade? Tussen de €500 en €2500.

3. Kapotte brandstofpomp

Een slecht werkende brandstofpomp levert onvoldoende druk. Dit kan storingen veroorzaken. Het is belangrijk om snel naar de garage te gaan, want je motor kan er slecht van gaan lopen, en in sommige gevallen zelfs helemaal mee stoppen. Een defecte brandstofpomp kan onder andere veroorzaakt worden door vervuilde of verkeerde brandstof. De schade? Tussen €1000 en €7500.

2. Gebroken distributieriem

De distributieriem of de ketting is het hart van de motor. Wanneer je een distributieriem hebt zul je hem regelmatig een keer moeten laten vervangen. Als je dit niet doet kan hij breken waardoor de motor vastloopt. Naast duur is dit ook ontzettend gevaarlijk. De schade? Tussen de €1000 en €10.000.

1. Defecte automatische transmissie

De duurste schade die je aan je auto op kan lopen is schade aan de automatische transmissie. Deze zit namelijk ontzettend ingewikkeld in elkaar. We raden je dan ook af om er zelf aan te gaan sleutelen. Hoor je een geluid aan je auto dat je niet herkent? Blijf er dan niet mee doorrijden! In veel gevallen hoeft er namelijk alleen een afstelling uitgevoerd te worden, of moet de transmissie gereinigd worden. Anders moet je bij een defecte automatische transmissie flink in de buidel tasten. De schade? Tussen €2000 en €7500.