rijschool eindhoven

Zo kies je de juiste rijschool in Eindhoven

Tips voor het kiezen van een rijschool

Wanneer je op zoek gaat naar een rijschool in Eindhoven, dan wordt je overspoeld door alle opties. Hoe zoek je daar dan de juiste rijschool tussen uit? Rijschooltest geeft je graag een aantal tips om de meest geschikte rijschool voor jou te selecteren. Lees snel verder!

Tip 1: De beste rijschool is niet altijd de goedkoopste

Natuurlijk is het verleidelijk om de prijzen van de verschillende rijscholen te gaan vergelijken en de goedkoopste uit te kiezen. Toch ben je bij een goedkope rijschool niet altijd goedkoper uit. Het kan namelijk bij een goedkopere rijschool voorkomen dat de kwaliteit van de lessen lager ligt, waardoor je meer lessen nodig hebt. Ook kan het gebeuren dat je helemaal niet tevreden bent over je rijschool, waardoor je naar een andere rijschool moet overstappen. Ook dat kost een hoop geld.

Tip 2: Bekijk het slagingspercentage

Het slagingspercentage is een goede indicatie van de kwaliteit van de rijschool. Het landelijke gemiddelde slagingspercentage is vijftig procent, maar kijk ook naar het gemiddelde slagingspercentage op de plaats waar je gaat afrijden. Het slagingspercentage is een indicatie, maar het zegt natuurlijk niet alles. Houd daarom ook rekening met de andere tips die wij in dit blog benoemen!

Tip 3: Lees reviews

Heb je een rijschool op het oog? Zoek dan op internet naar eerdere ervaringen van mensen die bij deze rijschool les hebben gehad. Zo kom je erachter hoe andere mensen de rijschool hebben ervaren. Ook kun je natuurlijk rondvragen bij vrienden en familie of zij misschien ervaring hebben met de rijschool die jij op het hoog hebt.

Tip 4: Neem een proefles

Veel goede rijscholen bieden een gratis proefles aan. Wij raden je aan om gebruik te maken van deze kans! Tijdens deze proefles kun je de instructeur leren kennen en natuurlijk een heleboel vragen stellen. Handige vragen om te stellen zijn:

  • Krijg ik een vaste instructeur of wisselt dat per les?
  • Wat gebeurt er als mijn vaste instructeur ziek is?
  • Welke lesmethode gebruikt deze rijschool?
  • Hoeveel uur kan ik per week lessen?

Je kunt de instructeur ook vragen of hij de tijd kan nemen om in gesprek te gaan met bijvoorbeeld je ouders.