Zo vind je een betrouwbare rijschool

Vele rotte appels

Ben je op zoek naar een rijschool in bijvoorbeeld Amsterdam? Dan struikel je over de rijscholen. Helaas zitten tussen al die autorijscholen vele rotte appels. Onbetrouwbare rijscholen die jou in veel te weinig lessen en zonder goede begeleiding naar het praktijkexamen sturen. Het is dan ook niet zo vreemd dat het gemiddelde slagingspercentage de laatste jaren op 50% blijft steken. Wij zochten voor je uit hoe je een rijschool in Amsterdam vindt die jou op een veilige en verantwoorde manier aan een rijbewijs helpt.

Wat heeft een leerling nodig?

Natuurlijk, elke leerling is anders. Maar gemiddeld mag gesteld worden dat er zo’n 40 lessen nodig zijn om goed opgeleid naar het praktijkexamen te kunnen. Meestal kan iemand na dit aantal lessen echt volledig zelfstandig, veilig en alert auto rijden. Word je eerder al naast een examinator gezet? Dan is de kans erg groot dat je niet slaagt voor het examen. Met als gevolg: onzekerheid over je rijvaardigheid, vele extra kosten en wellicht minder zin in autorijden! Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Kies daarom voor een rijschool die jou écht goed begeleid naar dat roze papiertje.

Zo vindt je een goede rijschool in Amsterdam

Bij het zoeken naar een goede rijschool in Amsterdam, is het belangrijk de volgende punten in je achterhoofd te houden:

  • Is de rijschool aangesloten bij een branchevereniging?
  • Werken ze met een gedegen en bewezen lesmethode?
  • Kan ik eventueel deelnemen aan een faalangst-examen?
  • Beschikt de rijschool over een vaste instructeur en lesauto?
  • Staat de rijschool goed bekend (bij vrienden) in Amsterdam?

Kun je bij een rijschool alle bovenstaande punten met ‘ja’ beantwoorden? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een betrouwbare partij. Ook kan het verstandig zijn de slagingspercentages van rijscholen te bekijken. Zo vonden wij een rijschool in Amsterdam met een slagingspercentage van maar liefst 85%! Dat biedt toch wel veel meer zekerheid en comfort dan die schamele 50%!

Vertrouwen op jezelf

De laatste tip die wij je kunnen geven als je op zoek bent naar een goede rijschool in Amsterdam is: luister goed naar jezelf. Behoef je een theoriecursus? Meld je daarvoor aan. Wil jij een Tussentijdse Toets maken om te controleren waar je nog extra in moet trainen? Volg die rijtest. Laat je vooral niet van je eigen plan afleiden. Volg vooral ook eerst een gratis proefles bij een rijschool. Dan weet je meteen of je je op je gemak voelt bij de instructeur. Succes met het zoeken naar een geschikte rijschool in Amsterdam!