Wat moet je regelen voor je nieuwe auto?

Net als bij de aankoop van een nieuwe woning dien je ook bij de aankoop van een nieuwe auto met verschillende zaken rekening te houden. Denk bijvoorbeeld allereerst aan het in orde maken van de benodigde verzekeringen voor de auto, het papierwerk voor de overname van de auto en de benodigde keuringen. In veel gevallen zal de auto al gekeurd zijn. Dit geldt in het bijzonder voor een occasion die je van een autobedrijf overneemt. Ook bij de overname van een auto van particulieren kan de auto onlangs nog gekeurd zijn. In dit geval is het vooral belangrijk om naar de verzekeringen voor de auto te kijken.

Verschillende soorten autoverzekeringen

Autoverzekeringen worden in verschillende soorten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een normale WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco of een allrisk autoverzekering. Het verschil bij deze verzekeringen zit voornamelijk in de dekking die een verzekering je biedt. In sommige gevallen zal alleen de schade die je bij anderen aanricht vergoed worden, terwijl bij een allrisk verzekering ook de schade aan je eigen auto gedekt is. Dit kan een reden zijn om voor een allrisk autoverzekering te kiezen. Anderzijds is de premie voor een allrisk autoverzekering veel hoger, dan voor bijvoorbeeld een gebruikelijke WA-verzekering.

Online autoverzekeringen vergelijken

Om te bepalen welke autoverzekering het meest voordelig voor je is, kun je een online vergelijkingstool gebruiken. Er zijn verschillende vergelijkingstools te vinden, waarbij je een aantal persoonlijke gegevens in moet voeren. Denk aan je woonplaats, het aantal schadevrije jaren wat je momenteel gereden hebt, je auto, enzovoorts. Op basis van deze gegevens wordt vervolgens berekend welke autoverzekering het meest voordelig voor je is. Controleer hierbij altijd de dekking van een verzekering. De goedkoopste verzekering is namelijk niet per definitie de beste!

Direct een autoverzekering afsluiten? Klik hier om de beste autoverzekering te vinden!