Rijschoolbranche lanceert eigen vergelijkingswebsite

Minister Schultz van Haegen lanceerde gisteren een zogenaamd onafhankelijke vergelijkingswebsite: de Rijscholenkiezer. De website is ontwikkeld in samenwerking met het CBR en de grotere branche organisaties. Wij begrijpen de aanleiding, maar wij begrijpen niet waarom de Minister medewerking verleend aan plagiaat en oneerlijke concurrentie.

Slechte rijscholen

Alle instanties maken zich steeds meer zorgen over de slechte kwaliteit in de rijschoolbranche. De minister vindt het belangrijk dat jongeren een eerlijke keuze kunnen maken en ze lopen nu veel risico. Rijscholen stunten met tarieven en zijn niet altijd even eerlijk.

Plagiaat en oneerlijke concurrentie

Wij roepen dat ook al jaren, maar wat we niet goed vinden dat de Nederlandse overheid nu brancheorganisaties helpt terwijl er gewoon een toezichthoudende instantie is namelijk het CBR. Die moet gewoon zijn werk beter doen.

Via onze website kan je al rijscholen vergelijken en wij zijn wel volkomen onafhankelijk. Ook onze concullega van het rijschoolregister vindt het maar niets. Zij overwegen zelfs een rechtszaak te beginnen. Waarom de overheid daarom zijn eigen website gaat lanceren, daar begrijpen wij niets van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *